ICA Kattförsäkring

Om man har en katt är det bra att ha den försäkrad. ICA har ordnat en bra kattförsäkring som kan hjälpa djurägaren ekonomiskt vid sjukdomar och skador som kräver att katten får veterinärvård. Med en försäkring slipper djurägaren betala hela veterinärkostnaden. Detta belopp kan bli mycket högt och utan försäkring kanske man måste ta bort katten om man inte har råd att betala vården.

ica kattforsakringFå ICA-poäng för försäkringen

Med en ICA kattförsäkring kan man dessutom samla bonuspoäng. När man uppnått ett visst antal bonuspoäng får man en check som kan användas i sin ICA-butik eller på Apotek Hjärtat. Denna försäkring är mycket prisvärd och täcker de vanligaste sjukdomar och skador som katter kan få samtidigt som djurägaren samlar bonuspoäng för varje betalad räkning på försäkringen. Bra för både djuret och ägaren!

Vilka skador täcks?

Med en ICA kattförsäkring täcks i stort sett alla skador. Det finns också en möjlighet att teckna en livförsäkring för katten. Om försäkringen tecknas tidigt i kattens liv täcker den dessutom flera tandsjukdomar som till exempel FORL. Dessutom finns det en möjlighet att försäkringen täcker ledsjukdomar och dolda fel av olika slag om försäkringen tecknats innan katten fyllt två år.

Bra att ha försäkring

När man har djur är det viktigt att försäkra dem. Det gäller även katter. ICA har skapat en förmånlig kattförsäkring som skyddar djurägaren mot höga veterinärkostnader om katten skadar sig eller blir sjuk. Förutom detta skydd samlar djurägaren också bonuspoäng när försäkringen betalas. Denna försäkring skyddar också mot vissa ärftliga sjukdomar och dolda fel som visar sig först när katten blivit äldre.

Ica Kattförsäkring

Du känner säkert redan till att ICA nu för tiden inte bara säljer mat utan också erbjuder banktjänster och försäkringar. Väldigt smidigt för den som vill ha alla sina tjänster samlade på samma ställe och dessutom kunna tjäna medlemspoäng på sin försäkring eller bank. Som kattägare kan det vara bra att känna till att ICA även har en riktigt bra kattförsäkring att teckna från det katten blivit sex veckor gammal.

Hos ICA får man många val att själv anpassa innehållet och priset för kattförsäkringen. Nedan förklarar vi varför vi rekommenderar följande:

Försäkringsbelopp: 60000kr.
Fast självrisk: 3000 kronor.

Innehåll ICA Kattförsäkring

ICA har tagit fram en kattförsäkrings som utan problem utmanar de större försäkringsbolagen i både pris och innehåll. Som för många andra kattförsäkringar är försäkringen för veterinärvård det mest centrala. Hos ICA kan man välja att själv om man vill att den ska täcka kostnader upp till 30000 eller 60000 kronor där vi rekommenderar det senare eftersom veterinärkostnader snabbt kan springa iväg till höga belopp om olyckan är framme.

Är din katt registrerad i SVERAK kan du teckna en livförsäkring upp till 10000 kronor för din katt om den skulle gå bort eller tvingas avlivas.  Är katten en blandras och inte registrerad kan den högst försäkras till 1000 kronor. Observera att beloppet (10000 eller 1000 kronor) sänks med 20% per år från det katten blivit åtta år gammal. Dock sänks aldrig livförsäkringsbeloppet för registrerade katter under 1000 kronor.

Kombinerat med veterinärvård och livförsäkring innehåller ICAs försäkring i princip allt du kan tänka dig behöva. Med det syftar vi på behandling av FORL, kejsarsnitt och dolda fel. Dessutom täcker försäkringen kostnader för avlivning och kremering upp till 1000 kronor, något som inte alla andra försäkringsbolag gör.

Självrisker

Hos ICA kan du själv bestämma vilken typ av självrisk du vill och dessutom hur hög du vill att den ska vara. ICA ger dig valet att välja mellan fast och rörlig självrisk där den fasta innebär att du max betalar självrisken en gång på en period av 130 dagar. Väljer du istället rörlig betalar du vid varje skadetillfälle. I dessa frågor brukar vi alltid rekommendera våra läsare fast självrisk eftersom det begränsar totalkostnaden över tid. Vid allvarliga skador och implikationer kan snabbt veterinärkostnader skena iväg och resultera i tråkiga utgifter.

De val som ICA erbjuder är följande:

  • En fast självrisk på 2000 kronor eller 3000 kronor
  • En rörlig självrisk på 15% eller 25% av kostnaderna

Trots allt så är det ganska sällsynt med försäkringsärenden för katter så vi rekommenderar att välja den högre självrisken av ekonomiska skäl. Hellre betala 3000 kronor när skadan är framme än att varje månad betala en högre premie.