Drömresa för kattälskaren

Är du en kattfantast? Då finns det en riktig drömresa för dig, nämligen till en av Hawaiis öar. Där finns det 600 katter som du kan gosa med. Ön heter Lanai och har över 10 000 besökare varje år. De flesta åker dit av en och samma anledning – alla öns katter.

Lanai Cat Sanctuary

På ön Lanai bor det cirka 600 katter. Det stora utomhusområdet är perfekt för lek och lata stunder i solen. Kattparadiset Lanai Cat Sanctuary startades som ett projekt 2004 när öns hemlösa katter skulle vaccineras. Några år senare föddes en ny idé: att göra Lanai till ett kattparadis. Idag tas katter in dit, vaccineras och får ett microchip. Personalen ger dem mat, vatten och omsorg.

Adoptera en katt

På Lanai finns det katter i många olika storlekar, raser och åldrar. Du kan även adoptera en av dem om du vill det, men då kostar det en slant. Om du bara är där för att besöka katterna är det dock helt gratis. Pengarna till verksamheten kommer främst från donationer, men även pengarna som samlas in när någon adopterar en katt därifrån.

En resa utöver det vanliga

Om du älskar katter är Lanai Cat Sancturay ett måste för dig. Där får katterna gå fritt, leka med varandra och blir väl omhändertagna av kunnig personal. Det är minst sagt en resa som passar hela familjen, såvida ingen är allergisk eller är rädd för katter. Att öns klimat är varmt och härligt är inte heller en nackdel för de flesta.