Ge inte din katt detta!

När man skaffar katt är det viktigt att ta reda på vad som är skadligt, för att inte säga giftigt, för katten att äta. De finns de som säger att en katt aldrig äter sådant som de blir sjuka av men det är en sanning med stor modifikation. Det finns mycket i våra hem som är direkt livshotande för katter.

Även mjölken kan vara farlig för din katt

Det är många som med all välmening serverar sin katt mjölk, för det har ju katter fått i alla tider. Sanningen är att många katter inte kan bryta ner laktosen i mjölken och får allvarliga och smärtsamma problem med magen. Ge istället din katt vatten att dricka. All frukt innehåller både syra och fruktsocker som kan vara skadligt för kattens tänder.

Vad gör jag om katten äter något giftigt?

Katter är mästare på att dölja att de mår dåligt och därför är det av yttersta vikt att du kontaktar en veterinär omgående om du märker att katten inte är som den brukar. Förgiftning kan bland annat visa sig genom kräkningar, kramper, vinglighet eller att katten är onormalt slö. Om du vet med dig att katten har kommit åt att äta exempelvis choklad eller lök, informera veterinären om det när du ringer.

Kattsäkra ditt hem och undvik dyra veterinärräkningar

Alla djurägare vet att ett veterinärbesök kan bli rejält dyrt. För att minimera riskerna kan du se till att din katt är försäkrad samt kattsäkra ditt hem så att katten inte kommer åt livsmedel som är skadliga, i vissa fall akut livshotande, för den. Kontakta alltid en veterinär om katten inte dricker, äter, kräks, vinglar eller är onormalt slö. Katter visar inte gärna att de mår dåligt så när de väl gör det kan det vara bråttom.