Lek med din katt

För att din katt ska må bättre kan det vara bra att leka med den. Det är faktiskt inte bara hundar som tycker om att apportera utan även katter kan njuta av denna lek. Testa lite olika trix och knep för att få katten din att apportera. Kanske är den här nya leken ett sätt för er båda att må bättre!

Kan katter apportera

Många kattungar gillar att apportera men sedan försvinner detta beteende när de blir äldre. Genom att ha lite tålamod och börja med en leksak som din katt gillar kan ni lätt komma igång. Ofta fungerar det bra med mindre, mjuka leksaker som till exempel råttor eller fåglar. Kanske gillar din katt om leksaken även har något litet ljud som en plinga eller liknande.

Olika sätt att lära din katt apportera

Efter du har kastat din katts leksak så följer du efter för att ta den ifrån honom eller henne så fort leksaken är fångad. Beröm din katt med detsamma och ge den kanske lite extra godis för att förstärka beteendet. Det kan krävas några repetitioner för att din katt ska förstå men ha tålamod så ska du se att det går vägen.

Apportera som en hund!

Att lära din katt apportera kan stärka er relation och introducera ny glädje i din katts vardag. Det blir ytterligare ett sätt för dig att visa kärlek och känna samhörighet. Förutom valet av leksak och att ge lite extra godsaker kan det också hjälpa att öva in ett kommando. Alla dessa extra element stärker din katts inlärningsförmåga och gör leken roligare.