Norsk skogskatt

Har du också tänkt på att skaffa katt ? Norsk skogskatt är en härlig ras, med lång och mysig päls. Du känner speciellt igen dom genom tofsarna på öronen. Färgerna kan variera men oftast är dom brindel färgade vilket innebär att dom har brun botten med lite guld färg i sig

så känner du igen dem

Att skaffa katt kan tyckas inte är så svårt, dom klarar sig ju själva. Men likt en hund behöver katten ses om och lever i upp till 15 år. Så du måste vara beredd på att ge din nya kompis ett långt bra liv. Den norska skogskatten härstammar från Norge och är en halvlång hårig katt och ingår i gruppen semilånghårig.

Vad du vill veta om norsk skogskatt

Den norska skogskatten är inte likt andra katter. Pälsen är vatten avvisande och klarar våra kallare klimat. Den norska skogskatten blir en väldigt tillgiven katt om dess ägare sköter den väl. Den tycker om att små prata men aldrig med ett högt ljud. En norsk skogskatt är snabb lärd och lär sig genom lek. Är du duktig kan du lära din katt konster på kommando.

Perfekta familje katten

Kort sagt, är du ute efter en underbar familjemedlem som skall passa alla i familjen både barn och andra djur är den norska skogskatten perfekt för dig. Med sin vatten tåliga päls som klarar vårt klimat, dess tillgivenhet och dess vilja att lära sig saker under lek gör din nya vän till en familjemedlem. Du kommer inte ångra ditt val av ras, det kan jag garantera.