Pälsvård för din katt

Katter är välkänt renliga, men lite extra pälsvård kan hjälpa både dig och din katt att må bättre. Genom att ta hand om din katt så känner den sig älskad och blir extra välmående. Det finns många olika sätt att ta hand om din katts päls, ibland behövs ett band men många gånger hjälper det med extra borstning.

Tips för olika typer av pälsvård

Ibland kan din katt behöva ett bad. De flesta katter tycker inte om att bada men se till att göra det så trivsamt som möjligt så ska det nog gå bra. Se till att använda ett milt schampo för att undvika irritation. Ibland kan det också underlätta att vara två som hjälper till. Det är sedan viktigt att torka katten ordentligt för att undvika obehag.

Tips för borstning

Borstning av din katt är en viktig rutin för att undvika hårbollar. Det kan vara svårt att borsta din katt då de ibland upplever obehag. Det är viktigt att borsta varsamt och försiktigt för att det inte ska göra ont på din katt. När du borstar din katt så är det även ett bra tillfälle att undersöka ifall den har några fästingar eller loppor.

Regelbunden pälsvård får din katt att må bra

Passa på att borsta din katt ofta så att det blir en positiv vana och något mysigt ni gör tillsammans. Ibland kan det även vara nödvändigt med ett bad. Tänk då på att vara försiktig så att det inte blir en obehaglig stund för din katt. Ta gärna hjälp av en vän eller familjemedlem för att hålla katten tillsammans. Rätt utrustning är viktig så att pälsvården blir lätt och smidig för er båda, kanske använd ett mildare schampo eller en borste som passar just din katt.